Seleniet

Het hart van de collectie wordt gevormd door toepassing van het mineraal Seleniet.

Het mineraal Seleniet is een vorm van gips die relatief helder en goed gevormd is. Het is nauw verwant aan het bekende massieve en fijnkorrelige albast.

De kristallen zijn gevormd als plaatvormige kristallen die in laagjes op elkaar liggen met krassen en inkepingen in de lengterichting.

De kleur van het mineraal kan kleurloos, bruin, grijs, wit, groen of oranje zijn. Seleniet wordt in veel landen gevonden, onder andere Australië, Griekenland, Marokko en Mexico.
Image
Image
Het materiaal Seleniet in combinatie met licht geeft elke oplossing een persoonlijke maar vooral unieke touch.

Indien gewenst in samenwerking met uw eigen architect, lichtontwerper of stylist komen we tot een optimale oplossing, waarbij het design geheel afgestemd kan worden op de omgeving en uw persoonlijke wensen.

Is het een armatuur voor uw woonkamer, hal, vide of uw slaapkamer, het formaat kan aangepast worden aan de situatie ter plekke.

In overleg met uw elektrotechnisch installateur kan het armatuur voorbereid worden met een besturingssysteem welk past bij het systeem in uw huis of kantoor. Meerdere besturingen van de verlichting zijn mogelijk bijvoorbeeld Dali of Hue. Zelfs kan de bediening draadloos uitgevoerd worden indien het toegepast wordt in een bestaande situatie waar geen extra besturingsbedrading aanwezig is.

Graag gaan wij de uitdaging aan om voor uw unieke situatie een passend armatuur te vervaardigen.